Woordenschat training

 

Woordenschat is niet alleen belangrijk om goed met mensen te kunnen communiceren, maar een brede én diepe woordenschat is ook een belangrijke  voorwaarde voor het succes op school. (Biemiller, 2010)

 

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een ruime woordenschat ook een voorsprong hebben bij begrijpend lezen. (Bonset & Hoogeveen, 2010)

 

Het vergroten van de woordenschat is een grote klus. In tegenstelling tot vakgebieden als rekenen en spelling, waarbij een strategie geleerd wordt die toegepast kan worden in meerdere situaties, moet bij woordenschat elk woord apart aangeleerd worden.

Hoe vaker kinderen woorden en hun betekenis horen, hoe beter de betekenis opgeslagen wordt. Veel herhaling in verschillende contexten zorgt voor goede verbindingen in het mentale web van een kind, wat weer zorgt voor een brede en diepe woordenschat.

 

Dat is precies waar het in  deze training om draait. Het kind gaat in verschillende situaties, in spelvorm, werken aan woorden. Veel herhaling, veel spel, veel plezier en veel variëteit staat hier centraal. 

 

Vanaf 1 januari 2020 worden deze trainingen alleen nog gegeven op individuele basis.

 

Aanmelden kan via info@powerkind.nl of via het inschrijfformulier.